Puulan kalastuksesta

Keski-Puulalla vedenlaatu on erinomainen, ja vesi on kirkasta. Tavoitelluimmat saaliskalat ovat järvilohi, taimen, siika, muikku, ahven, kuha ja hauki.

Kuva: Jukka Viskari

Alueelle istutetaan runsaasti järvilohta ja taimenta, jotka ovat tarkoitettu pyydystettäväksi. Nämä kalat ovat merkittyjä, eli erotat ne luonnonkaloista leikatusta rasvaevästä, josta kuva alla. Järvilohta ei luontaisesti esiinny Puulan alueella, mutta lajintunnistuksellisista syistä johtuen myös järvilohilta on rasvaevä poistettu. Rasvaevä on pieni evä kalan selkäpuolella, lähellä pyrstöä.

Uistelijalle Keski-Puulan alue tarjoaa haastavan ja hienon kalastuskohteen. Hyvin moninaiset vesialueet syvänteineen, saarineen ja lahtineen luovat kokonaisuuden, josta löytyy kalastukselle sopiva kohdelaji ja alue läpi avovesikauden.

Pyydyskalastaja pystyy vesialue- ja pyydysvalinnoillaan valikoimaan haluamansa kalastuskohteen tarkasti. Osakaskunnan alueelle kaikki voivat ostaa pyydyskalastuslupia niin paikallisilta luvanmyyjiltä kuin nettikaupastakin (www.kalakortti.com). Muista aina merkitä pyydyksesi näkyvästi vähintään lain vaatimalla tavalla, sekä pitää vesiliikenneväylät vapaina ja kunnioittaa muita kalastajia ja rantaasukkaita.